Zelf pellets maken!

Zelf pellets maken van afvalhout, afvalstoffen of andere biomassa is mogelijk.  In tegenstelling tot een gewone houtkachel, waar je sowieso al het brandbaar materiaal in kunt stoppen (niet dat dit wenselijk is), ben je met een biopelletkachel genoodzaakt om je brandstof aan te leveren in een pelletvorm.  Deze pelletvorm zijn stopjes met een diameter van 6 mm tot 10mm.  Pelletkachels hebben ook voordelen, kijk maar in onze rubriek "Voordelen".
Het grootste nadeel aan de pelletkachels, namelijk dat je de brandstof moet aankopen kan blijkbaar omzeild worden door zelf pellets te maken! Met onze pelletmachine kan je probleemloos pellets maken van houtafval, houtkrullen, zaagsel, mest, bladeren, papier, karton, hooi, stro, grassen,...


                                                          
 
 
 
Zelf pellets maken met deze pelletpers is geen enkel probleem! Men kan pellets maken voor dierenvoeder, stalstrooisel, brandstofpellets,… van de meest uiteenlopende materialen zoals alle houtafval, olifantengras (miscanthus, koolzaadpulp, maïsstengels, hooi, stro, denappels, bladeren, papier, karton, kippen- en paardemest, meel, organisch afval, compost, zaagsel,….

                   
Wij hebben pelletpersen van 5,5 tot 30 Kw, allen op 380V in ons assortiment, standaard hebben deze persen een matrijs van 6mm, u kan echter matrijzen verkrijgen van 2,5mm tot 10mm. Zoals u op de foto’s ziet, hebben deze pelletpersen een afgescheiden compartiment voor het electrische gedeelte en hebben allen de CE-norm.
De matrijzen krijgen een speciale coating die zorgt voor een hogere productie en langere levensduur.
Meer info over de toestellen en werkwijze op http://Www.ZelfPelletsmaken.Be
 
 
         


 

Voor de meeste gronstoffen is minimum een pelletpers van 7,5 Kw aan te bevelen, een lager vermogen is wel geschikt voor zachte materialen maar niet voor verschillende houtsoorten. U mag ons steeds contacteren voor een demonstratie van dit toestel en uw eigen materialen meebrengen zodat wij u een geschikte oplossing kunnen bieden.
 
 
 
          


Het materiaal wordt door de trechter gevoed aan de molen, door de druk op de rollen en de stijging van de temperatuur worden de massa door de matrijs gedrukt tot pellets. De matrijs bereikt temperaturen tot 80 a 90°, indien u pellets als stalstrooisel of voeding wil gebruiken is dit door de stoom die vrijkomt kiemvrij en bewaard veel langer.
 
 
 
         

 

Belangrijk is steeds de juiste mix van grondstoffen en vochtgehalte te zoeken om het beste resultaat te bekomen!


            


De nieuwe serie MKL persen zijn uitgerust met twee of drie rollers (vanaf 11 Kw) en een betere technologie (motor met lagere toerental) voor houtpellets met een hogere kwaliteit, hogere productiviteit en minder lawaai als gevolg.  Meer info over deze toestellen op http://Www.ZelfPelletsmaken.Be


             


             

 


Met deze hamermolens is het mogelijk alle soorten houtafval, zaagsel, twijgjes, bladeren, denappels, granen, hooi, stro, papier, karton,... te malen om nadien  pellets te persen!

Voor stro, hooi en andere grassoorten  hebben we een speciale grinder (model RS) die deze kan vermalen, zie bij pellet productie

Er zijn verschillende zeven mogelijk om een verschillende korrelgrootte te bekomen, de hamermolen werkt op 380 V.

Er is een model van 4.5 Kw met een capaciteit van 250 Kg/uur,  7,5 Kw met een capaciteit tot 1000 Kg/uur in ideale omstandigheden.

Voor kleinere projecten is een model beschikbaar op 220V met een capaciteit van +/- 250 Kg per uur.Hamermolens zijn ook verkrijgbaar met een dieselmotor en electrische starter.  Dieseluitvoeringen in 15, 22 en 55Pk zijn mogelijk, voor meer info kijk op http://Www.ZelfPelletsMaken.be