Pelletmand: pellets gebruiken in houtkachel of open-haard

Er zijn vele voordelen voor het verbrandden van pellets dan conventioneel brandhout, denk maar aan de opslag, stof, gesleur, as-rest,.... conventioneel brandhout heeft een vochtigheid van 15% - 30% terwijl pellets maar 3% - 6% vocht bevatten. Pelletkachels zijn goed, maar ze zijn een grote investering.

Er is echter een oplossing om deze brandstof te verbrandden in een gewone houtkachel of openhaard: de pelletmand. (http://Www.Pelletmand.Com)
In een pelletmand, die gemaakt is uit hittebestendig 3mm dik geperforeerd gehard staal met aan de binnenkant de nodige compartimenten voor luchtverplaatsing, kan men een hoeveelheid pellets plaatsen (5 - 8 kg) om een aantal uren  uw ruimte te verwarmen aan een hoog rendement!
 
                                                                    
 
 
Het unieke model van deze pelletmand zorgt door de juiste luchtstroming voor een mooie rookvrije en hoge-rendementsverbranding van de pellets.
Bijkomende voordelen is het hoge gebruiksgemak, geen gesleur met hout en opslagruimte-problemen, stofvrij, gemakkellijk in gebruik en aanmaken, weinig asrest, en multi-functioneel (terrasverwarming).

                                       
 
De pelletmand heeft een lengte van 31 centimeter, is 20 centimeter breed en heeft een hoogte van 24 centimeter zodat deze mand zonder veel problemen in de meeste houtkachels of openhaarden kan geplaatst worden. Het speciale binnencompartiment dat zorgt voor de juiste luchtverplaatsing is steeds bijgeleverd.  Omwille van milieuredenen en de hoge temperatuur die een pelletmand bereikt, leveren we deze mand onbeschilderd.  


                                      

 Indien u op de hoogte wenst te worden gehouden meld u aan voor onze mailinglijst!

 

 

                                     


Kijk en Bestel op http://www.pelletmand.com