Onderhoud


Onderhoud van een gewone pelletkachel is zeer eenvoudig.  De hoeveelheid onstane as door de verbranding is miniem waardoor de aslade, naargelang het gebruik, om de twee dagen moet geledigd worden.  De asse is mineraalrijk en kan in de tuin gestrooid worden als extra bemesting voor planten of gazon.  Ook even stofzuigen en het ruitje kuisen behoort tot deze onderhoudsbeurt.  

Een aantal malen per seizoen dient men wel de brandhaard en binnenkant iets grondiger te kuisen en te stofzuigen, dit gaat ook zonder veel moeite en in korte tijd.  Bij aankoop geven we u duidelijke instructies in verband met het regelmatig onderhoud.
Nadat uw pelletkachel 1500 - 2500 kg verbrand heeft, of na elk stookseizoen, is het noodzakelijk de pelletkachel te onderwerpen aan een uitgebreide reinigingsbeurt en een grondige controle.  Deze vrij technische opdracht kunnen wij voor u uitvoeren, het vergt een drietal uren werk naargelang het type kachel.  Ook eventueel versleten dichtingen worden vervangen en de schouwverbindingen gereinigd.  Een overeenkomst voor een automatische regelmatige service en onderhoud is steeds mogelijk, vraag onze voorwaarden en geniet zorgenvrij van uw pelletkachel.